بازار فارکس کجاست؟
تعریف بازار فارکس
اگر بخواهیم به سوال بازار فارکس چیست به زبان ساده پاسخ بدهیم باید بگوییم فارکس محلی برای دادوستد و مبادلهی ارزهای رایج کشورهای مختلف دنیا است. با تغییر نرخ تبادل میان این ارزها که به صورت جفتی معامله می شوند، قیمتها در این بازار کم و زیاد میشود و همین نوسانات قیمت باعث میشود تا تریدرهای حرفهای در این بازار به کسب سود بپردازند.
بهطورکلی، جذابیت بالای این بازار به همراه فرصتهای درآمدزایی بیشمار آن سبب گردیده تا توجه معاملهگران بسیاری را از سراسر دنیا به خود معطوف نماید. بنابراین نکته حائز اهمیت در مورد بازار مالی فارکس نسبت به سایر بازارها، حجم بالای معاملات روزانه انجامشده در آن هست.
بر اساس گزارش بانک تسویه بین المللی، نتایج جهانی اولیه از بررسی سه ساله بانک مرکزی در سال 2022 از فعالیت بازارهای مشتقه ارز و فرابورس نشان میدهد که معاملات در بازار فارکس در آوریل 2022 به طور متوسط 7.5 تریلیون دلار در روز بوده است. این رقم از 6.6 تریلیون دلار آمریکا که در سال 2019 بوده است افزایش یافته است. که این امر خود به تنهایی میتواند حاکی از میزان اهمیت، اعتبار و پتانسیل بالای درآمد زایی این بازار باشد. در ادامه مقایسهای از متوسط حجم معاملات روزانه میان بازار فارکس و سایر بازارها انجام شده که توجه شما را بدان جلب مینماییم.
انواع بازارهای مالی
بازارهای مالی مکآنهایی هستند که مردم می توانند دارایی های مالی مانند سهام، اوراق قرضه و ارز را بخرند، بفروشند و معامله کنند.
در ادامه به برخی از رایج ترین انواع بازارهای مالی اشاره میکنیم:
بازار بورس: بازار سهام مکانی است که افراد می توانند سهام مالکیت شرکت ها را خریداری و بفروشند.
بازار اوراق قرضه: بازار اوراق قرضه مکانی است که مردم می توانند اوراق بدهی صادر شده توسط دولت ها و شرکت ها را خریداری و بفروشند.
بازار کالا: بازار کالا جایی است که مردم می توانند مواد اولیه ای مانند نفت، طلا و گندم را در آن خرید و فروش کنند.
بازار مشتقه: بازار مشتقه مکانی است که در آن افراد می توانند قراردادهایی را بخرند و بفروشند که ارزش آنها را از قیمت یک دارایی پایه به دست می آورند.
بازار ارز دیجیتال: بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جهانی غیرمتمرکز برای خرید، فروش و تجارت ارزهای دیجیتال و توکن های مختلف است.
بازار فارکس: بازار ارز مکانی است که مردم می توانند در آن ارز خرید و فروش کنند. در این بازار، معاملهگران به معامله جفت ارزها با یکدیگر میپردازند. حجم معاملاتی که روزانه در بازار فارکس شکل میگیرد خیلی بیشتر از بازار بورس و بازار ارزهای دیجیتال است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شمارا بهطور کامل با بازار جذاب فارکس آشنا کنیم.
در بازار فارکس چه چیزی معامله میشود؟
به راستی در فارکس چه چیزی معامله میشود؟ پاسخ به این سؤال بسیار ساده است؛ پول. این پول است که در بازار فارکس معامله میشود اما چون به شکل فیزیکی قادر به دیدن پول نیستیم، در ابتدا شاید برای شما گیجکننده به نظر برسد. شما درواقع در بازار فارکس به خریدوفروش ارز کشورهای مختلف میپردازید.
وقتی شما ارز کشور خاصی را میخرید، بهسلامت اقتصاد آن کشور در زمان حال پی بردهاید و امیدوارید که در آینده این رشد اقتصادی بیشتر شود و به ارزش آن ارز در مقابل ارزهای دیگر اضافه شود و معامله خرید (Long Position) شمارا وارد سود کند.
نرخ تبادل ارز یک کشور در مقابل سایر ارزها بازتابی از اقتصاد آن کشور محسوب میشود. بهعنوانمثال، اگر اقتصاد کشوری رونق داشته باشد، ارزش ارز آن کشور نیز افزایش مییابد. در مقابل، اگر اقتصاد کشوری دچار رکود شود، ارزش ارز آن کشور نیز کاهش مییابد.
انواع حساب معاملاتی در فارکس
پس از انتخاب بروکر، گام بعدی انتخاب حساب معاملاتی در فارکس هست. ازآنجاییکه بروکرهای مختلف، ارائهدهنده حسابهای معاملاتی متفاوت و با شرایط مختص به خود هستند، لذا در این راستا، اصل ثابت و یکسانی وجود ندارد.
بنابراین بایستی در وبسایت بروکر، شرایط حسابهای معاملاتی مختلف را مطالعه نموده و سپس مناسبترین حساب را با در نظر گرفتن شرایط خود، انتخاب نمایید.
- حساب استاندارد (Standard Account)
- حساب مینی، میکر یا سنت (Cent Account)
- حساب آزمایشی یا دمو (Demo Account)
- حساب VIP (VIP Account)
- حساب اسلامی (Islamic Account)
- حساب ECN (ECN Account)
- حساب STP (STP Account)
- حساب پم (PAMM Account)
چه کسانی گردانندگان اصلی بازار فارکس هستند؟
بازار فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است و روزانه بیش از 7.5 تریلیون دلار در آن معامله میشود. بازیگران اصلی بازار فارکس عبارتند از:
- بانکهای بزرگ: بانکهای بزرگ بزرگترین بازیگران بازار فارکس هستند و روزانه مبالغ هنگفتی را در آن معامله میکنند. آنها بخشی از این معاملات را برای خود و بخش دیگری از آن را برای مشتریانشان انجام میدهند.
- شرکتهای تجاری بزرگ: شرکتهای بزرگ برای کسبوکارشان نیاز دارند که یک ارز را به ارز دیگری تبدیل کنند. به همین علت بعد از بانکهای بزرگ، شرکتهای تجاری بزرگ هم مبالغ هنگفتی را در بازار فارکس جابهجا میکنند.
- دولتها و بانکهای مرکزی: دولتها و بانکهای مرکزی مثل بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی انگلستان و فدرال رزرو آمریکا هم اغلب مواقع در بازار فارکس فعالیت میکنند. دولتها برای پرداختهای تجاری بینالمللی و جابجایی ذخایر ارزیشان نیاز به بازار فارکس دارند. علاوه بر آن بانکهای مرکزی با تنظیم نرخ بهره برای کنترل تورم در بازار فارکس نقش مهمی در نوسانات آن ایجاد میکنند.
- معاملهگران خرده پا: معاملهگران خرده پا شامل تمام افرادی است که در هر جای دنیا و به شکل انفرادی در بازار فارکس مشغول معاملهاند. تقریباً 90 درصد حجم معاملات در این بازار، مربوط به همین معاملهگران خرده پا است. معاملهگرانی که با تغییر در نرخ تبادل میان ارزها منتظر کسب سود در بازار بزرگ فارکس هستند.
سازندگان بازار (Market Makers)
کارگزاران فارکس به دو دسته عمده تقسیم میشوند: سازندگان بازار و شبکه اطلاعات الکترونیکی.
- سازندگان بازار قیمتهای خریدوفروش (Bid and Ask) را خودشان تعیین میکنند. این سازندگان بازار کمک بزرگی به نقدینگی بالا در بازار فارکس هستند چراکه آنها قراردادهای بزرگ را از سرمایهگذاران میگیرند و آنها را به قراردادهای کوچکتری تبدیل میکنند تا عموم مردم بهراحتی بتوانند در خانههایشان به معاملهگری بپردازند.
- شبکه ارتباطات الکترونیکی (Electronic Communications Networks-ECN) بروکرهای ECN در بازار فارکس، به شکل خودکار با استفاده از پلتفرمهای معاملاتیشان بهترین قیمتهای خریدوفروش را با یکدیگر هماهنگ میکنند. این قیمتها از مجموع قیمتهایی که بانکها، سازندگان بازار و حتی معاملهگرانی که به شبکه ECN در بازار فارکس دسترسی دارند، تشکیل میشود.
به دلیل اینکه معاملهگران میتوانند قیمتهای پیشنهادی خود را برای انجام معامله تعیین کنند، این بروکرها کمیسیون خیلی کمی دریافت میکنند. اسپرد و کمیسیون اندک این بروکرها باعث میشود که هزینههای تراکنش در آنها ارزانتر از سایر بروکرها در بازار فارکس باشد.
ساعت شروع بازار فارکس به وقت ایران
ساعت شروع بازار فارکس دوشنبه از 1:30 صبح تا شنبه 1:30 صبح بهوقتایران است.
جلسات معامله یا سشن های معاملاتی در فارکس (Forex Trading Sessions)
همانطور که میدانید بازار فارکس، 24 ساعت شبانهروز باز است (از روز دوشنبه تا جمعه) اما بدین معنی نیست که شما میتوانید در تمام طول این زمان معامله کنید. شما در زمانهایی که بازار صعودی یا نزولی است میتوانید معاملات زیادی انجام دهید اما مواردی هم هست که بازار راکد است و شما قادر به انجام معاملات نیستید.
جلسات معاملاتی در بازار فارکس (سشن های فارکس) به 4 دسته عمده تقسیم میشوند: جلسه سیدنی، جلسه توکیو، جلسه لندن و جلسه نیویورک. در اینجا بد نیست به این نکته اشارهکنیم که بعضی از معاملهگران این جلسات معاملاتی را به نام قارهشان نامگذاری میکنند. یعنی به ترتیب این جلسات را بانامهای جلسه استرالیا، جلسه آسیا، جلسه اروپا و جلسه آمریکا میشناسند.
ساختار بازار فارکس
بازار فارکس، بازاری غیرمتمرکز است که در هرلحظه قیمت متفاوتی دارد و افراد و سازمانهای زیادی در سراسر جهان میتوانند به معامله کردن در آن بپردازند.
بازار فارکس بسیار بزرگ است و جذابیت آن در حجم بالای معاملات است. این بدین معنی است که هرکسی در هرکجای جهان بهراحتی میتواند در آن معامله کند.
بازار فارکس درواقع بازاری بینبانکی است که شرکتکنندگان اصلی آن بانکهای بزرگ و کوچک هستند. ممکن است با این سؤال مواجه شوید که اگر بازار فارکس، یک بازار بینبانکی است، نقش معاملهگران خردهپا در آن چیست؟ در ادامه به پاسخ این پرسش میپردازیم.
میزان حجم معاملات موجود در بازار فارکس
همانطور که پیشتر گفتیم، حجم معاملات روزانه در فارکس حدود 7.5 تریلیون دلار است که در مقابل بازار بورس نیویورک با حجم 22.4 میلیارد دلار یک غول تمامعیار به نظر میرسد. یعنی بازار فارکس حدود 337.5 برابر بزرگتر است.
اما ما نمیخواهیم با این اعداد شمارا گمراه کنیم. این رقم شامل کل بازار فارکس در مقیاس جهانی هست اما سهم بازار نقدی یا اسپات در آن چیزی حدود 2 تریلیون دلار در روز است.
حتی سهم ما که بهعنوان معاملهگرانی خردهپا مشغول به کار در بازار فارکس هستیم بسیار کوچکتر از این رقم است. اینکه دقیقاً چه قدر از حجم معاملات مربوط به معاملهگران خردهپا است دقیقاً مشخص نشده اما تخمین زده میشود که حدود 200 تا 300 میلیارد دلار در روز سهم معاملهگرانی مثل ما است. بااینوجود این عدد همچنان نسبت به بورس نیویورک بسیار بیشتر است.
ویژگی های بازار فارکس
از بازار فارکس بهعنوان بزرگترین بازار دنیا نامبرده میشود. همانطور که پیشتر گفته شد در بازار فارکس فقط جفت ارزها معامله میشوند اما بروکرهای که معاملات فارکس را ارائه میدهند معمولاً در غالب قراردادهای CFD میتوانند معاملات در بازار کالا مانند: معاملات طلا، نفت یا بازار سهام مانند بازار بورس نزدک یا S&P500 و حتی ارزهای دیجیتال و … را نیز ارائه دهند. پس تا اینجا یاد گرفتید که داراییهای زیادی را میتوان در بروکرها معامله کرد اما همه آنها فارکس نیستند.
بازار فارکس ویژگیهای منحصربهفردی دارد که باعث میشود نسبت به سایر بازارهای مالی در رتبه بالاتری قرار بگیرد. در ادامه به شرح این خصوصیات خواهیم پرداخت.
کارمزد پایین
اغلب بروکرها کمیسیون اضافهای دریافت نمیکنند. آنها در قبال خدمتی که انجام میدهند، کارمزد خود را از طریق اسپرد که تفاوت میان قیمت خریدوفروش است، میگیرند.
عدم وجود حجم ثابت
در بازار فارکس حجم ثابتی برای معامله کردن وجود ندارد. در بسیاری از قراردادهای آتی شما فقط با حجم خاص یا میزان لات مشخصی میتوانید وارد معامله شوید. اما در فارکس به این شکل نیست و شما میتوانید حتی با 0.001 لات نیز موقعیت خرید یا فروش بازکنید.
هزینه های معاملاتی پایین
هزینههای معاملاتی در بازار فارکس بسیار کم است. این هزینه (اسپرد) معمولاً کمتر از 0.1 درصد شرایط عادی بازار است. در معاملات بزرگتر این هزینه گاهی به 0.07 درصد نیز میرسد.
بازار 24 ساعته
بازار فارکس 24 ساعته مشغول به کار است. این بازار از صبح روز دوشنبه در استرالیا بازشده و در عصر روز جمعه در نیویورک بسته میشود. این ویژگی باعث شده تا کسانی که تمایل به کار کردن در بازار فارکس بهصورت پاره-وقت دارند، بتوانند در هر ساعت از شبانهروز که خواستند به معامله کردن بپردازند.
عدم دستکاری در بازار فارکس
کسی قادر به کنترل بازار فارکس نیست. این بازار آنقدر بزرگ و عظیم است که هیچکسی حتی بانکهای مرکزی قادر به کنترل کردن آن به مدت طولانی نیستند. به علت حجم معاملات بالا، نقد شوندگی زیاد و تعداد زیاد معاملهگران، میتوان اطمینان حاصل کرد که کسی نمیتواند بازار فارکس را دستکاری کند.
ضریب اهرمی در بازار فارکس
وجود ضریب اهرمی در معاملات فارکس، به معاملهگر این اجازه را میدهد که با سرمایهای اندک معاملهای باارزش بسیار بالاتر را کنترل کند. البته بدون مدیریت ریسک، این ابزار همانند شمشیر دولبه ای خواهد بود که میتواند منجر به سود یا ضرر بسیار زیادی شود.
نقدینگی بالا در بازار فارکس
شما میتوانید با فشار دادن کلید یک موس در خانه بهراحتی در بازار فارکس به کسب درآمد بپردازید. در این بازار به علت حجم و نقدینگی بالا شما قادر هستید بهراحتی موقعیتهای خریدوفروش خود را مدیریت کرده و در هر زمان که خواستید از معامله خود خارج شوید. به این طریق شما هیچوقت در معامله کردن گیر نخواهید کرد، چراکه همیشه کس دیگری در آنطرف معامله هست که مایل به خریدوفروش با شما باشد.
بزرگترین اشتباهات تریدرها در فارکس
در بازار فارکس با توجه به نقش پررنگ احساسات چندین اشتباه رایج توسط معاملهگران در فارکس وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
- اهرم بیشازحد
استفاده بیشازحد از اهرم میتواند سود و زیان را افزایش دهد و معاملهگران اغلب اشتباه میکنند که اهرم خود را بیشازحد افزایش میدهند و بیشتر از آن مقدار که میخواهند وارد معامله کنند، ریسک میکنند.
- نادیده گرفتن حد ضرر
بیتوجهی به استفاده یا قرار دادن صحیح حد ضرر، معاملهگران را در معرض خطرات قابلتوجهی قرار میدهد، زیرا معاملات را در برابر نوسانات غیرمنتظره بازار آسیبپذیر میکند.
- تعقیب ضرر
تلاش برای بازیابی زیان با افزایش حجم یا تعداد بیشتر معاملات میتواند منجر به تصمیمگیری احساسی و زیان بیشتر شود، زیرا از استراتژی معاملاتی منطقی منحرف میشود.
- نداشتن پلن معاملاتی
نداشتن یک برنامه معاملاتی واضح و جامع، ازجمله استراتژیهای ورود و خروج، میتواند منجر به تصمیمگیریهای تکانشی مبتنی بر احساسات و نه یک رویکرد سنجیده شود.
- بیتوجهی به تحلیل بنیادی
بیتوجهی به تأثیر شاخصهای اقتصادی و رویدادهای خبری بر قیمت ارز میتواند منجر به تصمیمات معاملاتی ناآگاهانه و از دست رفتن فرصتها شود.
- معامله بیشازحد
معاملات بیشازحد، بهویژه در پاسخ به کسالت یا میل به سود سریع، میتواند منجر به تصمیمگیری ضعیف و افزایش ریسک معامله شود.
- عدم تطبیق با شرایط بازار
معاملهگرانی که نمیتوانند استراتژیهای خود را بر اساس شرایط متغیر بازار تنظیم کنند، ممکن است خود را برای تغییرات در روندها، نوسانات یا عوامل اقتصادی آماده نبینند.
- 8. نداشتن صبر
بیحوصلگی و میل به نتایج فوری ممکن است معاملهگران را به خروج زودهنگام از معاملات سودآور یا ورود به معاملات بدون تجزیهوتحلیل اصولی سوق دهد.
شیوه محاسبه سود و ضرر در بازار فارکس
حال که مفاهیم لات و پیپ را یاد گرفتهاید، باید قادر باشید مقدار سود و زیان خود پس از انجام یک معامله در فارکس را به دست آورید.
بهعنوانمثال در جفت ارز GBP/USD با حجم یک لات وارد معامله خرید شده باشید. فرض کنید زمانی که شما وارد این معامله شدید نرخ تبادل 1.8000 بود و حالا که زمان بستن موقعیتتان رسیده، این نرخ به عدد 1.8040 رسیده باشد.
بهعبارتدیگر شما 40 پیپ سود کردهاید اما آیا میتوانید ارزش آن را به دلار حساب کنید؟
محاسبه میزان دلار برابر با هر پیپ به میزان حجم معاملاتی بستگی دارد و برای هر جفت ارزی به شکل جداگانه محاسبه میشود. البته شما نیازی به انجام دستی این محاسبات ندارید چون بروکرها نرمافزارهایی دارند که این محاسبات را برای شما به شکل آنلاین محاسبه میکنند اما خب دانستن نحوه انجام این محاسبات برای یک معاملهگر حرفهای، الزامی است.
فرمول محاسبه ارزش دلار معادل یک پیپ برای مثال بالا بدین شکل است:
اگر عدد بهدستآمده را رند کنیم به مقدار 10 دلار به ازای هر پیپ میرسیم. این عدد همیشه برای جفت ارزهایی که ارز متقابلشان USD است (البته با حجم استاندارد یک لات) برابر با تقریباً 10 دلار است اما برای سایر جفت ارزها باید آن را به شکل جداگانه محاسبه کرد.
انواع دستورهای معاملاتی یا سفارشات در بازار فارکس
در بازار فارکس شما بهوسیله دستورهای معاملاتی (Order) وارد یک معامله و یا از آن خارج میشوید. زمانی که بازار بهجایی که شما از قبل برای ورود به معامله تعیین کرده بودید برسد، میتوانید با تنظیم یک سفارش در پلتفرم معاملاتی بروکر خود وارد بازار شوید. دو نوع اصلی سفارشات در بازار فارکس وجود دارد: سفارشات بازار (Market Orders) و سفارشات شرطی (Pending Orders)
چگونه در فارکس سرمایه گذاری کنیم؟
بسیاری از افراد در اولین برخورد با بازار جهانی فارکس با این سوالات روبه رو می شوند: چگونه در فارکس فعالیت کنیم؟ یا اصلا سرمایه گذاری در فارکس چیست؟ احتمالا از خود می پرسید که چگونه در فارکس فعالیت کنیم؟ فعالیت و سرمایه گذاری در فارکس یکی از موضوعات مهم در چند سال اخیر در ایران بوده است. بازدهی بالای بازار تبادل ارزها باعث شده تا افراد زیادی به سمت فعالیت در آن کشیده شوند. یک قاعده کلی در بازارهای مالی وجود دارد که میگوید میزان بازدهی و سود با ریسک رابطه مستقیمی دارد.
یعنی هر چه میزان سود بیشتر باشد میزان ریسک هم بیشتر خواهد بود. بازار جفت ارزها نیز از این قاعده مستثنی نیست اما ریسک موجود در این بازار را میتوان با یادگیری تکنیکهای مدیریت ریسک بهراحتی کنترل کرد. با شناخت شخصیت خود و تسلط بر روانشناسی بازار میتوانید این تکنیکهای مدیریت ریسک و سرمایه را در استراتژی معاملاتی خود قرار دهید.
افراد حرفهای در این بازار نگران ریسک بالای سرمایه گذاری در فارکس نیستند. آنها به خوبی میدانند که چه زمانی وارد معاملات شده و چه زمانی با حفظ سود از بازار خارج شوند. برای آموزش سرمایه گذاری در فارکس باید دورههای آموزشی تخصصی فارکس را بگذرانید تا بتوانید پول خود را در زمان مناسب روی بهترین جفت ارزها سرمایه گذاری کنید.
بعد از آن باید زمان کافی برای تمرین معاملهگری بگذارید و وقتیکه به درصد مشخصی از معاملات موفق و سودآوری در حسابهای دمو یا آزمایشی رسیدید، میتوانید سرمایه گذاری فارکس را با مبالغ کم شروع کرده و رفتهرفته با انجام معاملات موفق سرمایه اولیه خود را بیشتر کنید.
برای معامله در بازار فارکس باید از کجا شروع کنیم؟
تا این جا با حجم معاملات روزانه بازار فارکس آشنا شدید. فارکس که یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان یا شاید در واقع بزرگترین آنهاست، محبوبیت بسیاری در بین معاملهگران دارد. برای شروع سرمایه گذاری در بازار فارکس، بهتر است ابتدا به یادگیری و آموزش فارکس و نحوه معاملهگری در آن بپردازیم.
این آموزش باید شامل تمام اصطلاحات، تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و مدیریت سرمایه باشد. پس از دیدن آموزشهای کافی و ثبت نام در یک بروکر معتبر، باید مدتی با حساب دمو به تمرین کردن بپردازید. بعد از آن باید مشخص کنید که چه نوع معاملهگر یا سرمایه گذاری هستید یعنی قصد معاملهگری در تایمهای کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت را دارید.
چگونه وارد فارکس شویم؟
حال که با مفاهیم پایهای و اولیه در فارکس آشنا شدید، زمان آن فرا رسیده که به بررسی نحوه ورود به بازار فارکس بپردازیم.
نحوه ورود به فارکس در ایران بسیار ساده است. برخلاف ارزهای دیجیتال که در آن بسیاری از صرافیهای بزرگ به ایرانیان اجازه ثبت نام نمیدهند، شما می توانید بهراحتی در ایران در یکی از بروکرهای معتبر ثبت نام کنید و وارد عرصه معاملهگری در فارکس شوید.
قبل از اینکه مراحل ورود به فارکس را توضیح دهیم باید روی مهمترین پیشنیاز ورود به فارکس یعنی کسب دانش تخصصی تأکید کنیم. تنها درصورتیکه آموزشهای لازم درباره فارکس، اقتصاد کلان، تحلیل تکنیکال و بنیادی، مدیریت ریسک و سرمایه را دیده باشید، میتوانید به عرصه بزرگترین بازار مالی دنیا یعنی فارکس وارد شوید.
خوشبختانه ورود به بازار فارکس امر چندان پیچیدهای نبوده اما شامل یکسری مراحل میگردد که در ادامه به ترتیب به بیان آنها خواهیم پرداخت.
مراحل ورود به بازار فارکس
در بازار فارکس فرصتهای معاملاتی زیادی برای کسب سود وجود دارد. از آن جایی هم که باید در این بازار با دلار کار کرد سودی که از آن به دست میآوریم، دلاری خواهد بود. بنابراین میتوان گفت سرمایه گذاری در فارکس یکی از بهترین راههای کسب درآمد دلاری است.
برای ورود به بازار فارکس و شروع معاملهگری در آن باید مراحلی را طی کنیم.
کسب دانش معاملهگری جهت ورود به بازار فارکس
- برای ورود به بازار فارکس، اولین قدم کسب دانش تخصصی است.
- این مرحله مهمترین مرحله از مراحل ورود به بازار فارکس است.
- بسیاری از افراد اهمیت این مرحله را نادیده میگیرند و با آموزشهای سطحی و غیرکاربردی بهسرعت شروع به معامله کردن میکنند و نتیجهای جز شکست عایدشان نمیشود.
- برای کسب دانش تخصصی در بازار فارکس، بهتر است از آموزشهای جامعی استفاده کنید که شما را با تمام جنبههای مهم معاملهگری در فارکس از تحلیل تکنیکال گرفته تا بنیادی به شکلی عملی آشنا کند.
انتخاب بروکر فارکس
- برای ورود به بازار فارکس، دومین قدم انتخاب یک بروکر است.
- بروکر یک شریک معاملاتی است و مهم است که یک بروکر قابل اعتماد را انتخاب کنید.
فعایت در فارکس با حساب معاملاتی دمو
- اگر تجربه کافی ندارید، توصیه میشود با یک حساب معاملاتی دمو شروع کنید.
- حساب معاملاتی دمو یک حساب مجازی است که شرایط واقعی بازار را شبیهسازی میکند.
- با استفاده از حساب معاملاتی دمو، میتوانید بدون خطر، بازار فارکس را یاد بگیرید و تمرین کنید.
حداقل سرمایه برای ورود به فارکس
بهطورکلی نمیتوان عدد خاصی را بهعنوان حداقل سرمایه جهت ورود به بازار فارکس در نظر گرفت و لذا شما میتوانید با سرمایه اندکی در حدود ۱۰۰ دلار (و یا حتی کمتر از آن) وارد این بازار شده و کسب سود نمایید.
البته توجه داشته باشید که برخی بروکرها، مبلغی را بهعنوان حداقل میزان سرمایه جهت افتتاح حساب مشخص مینمایند که در آن صورت بایستی حداقل به میزان مبلغ مشخصشده، واریز وجه داشته و حساب معاملاتی خود را شارژ نمایید.
ثبت نام در بروکر فارکس
اگر همه مراحل بالا را انجام دادهاید، میتوانید با انتخاب یکی از حسابهای معاملاتی که بروکر انتخابیتان ارائه میدهد کار ثبتنام در یک حساب واقعی را شروع کنید. برای ثبتنام در فارکس، بروکرها معمولاً به اطلاعات هویتی و سکونتی شما احتیاج دارند. بنابراین باید فرمی که شامل اطلاعات هویتی و تماس است را پرکنید و مدارکی مثل عکس گذرنامه، کارت ملی یا گواهینامه رانندگی را بارگذاری کنید. در بعضی موارد برای تائید اطلاعات سکونتی، بروکرها از شما درخواست میکنند که قبض آب، برق، سند یا اجارهنامه خانهتان را آپلود کنید.
شارژ اولیه حساب
برای شروع معاملهگری باید حداقل مبلغی را متناسب با نوع حساب معاملاتیتان برای بروکر واریز کنید. بااینکه کشور ما تحریم است و به نقل و انتقالات بانکی جهانی دسترسی ندارد اما شما میتوانید بهراحتی با استفاده از روشهایی که بروکرها معمولاً به کاربران ایرانی ارائه میدهند مثل وبمانی، پرفکت مانی، ارزهای دیجیتال و یا استفاده از واریز و برداشت ریالی بهصورت مستقیم استفاده کنید.
چگونه با کاهش قیمت در بازار فارکس سود کنیم؟
بازار فارکس یک بازار جهانی دوطرفه است که در آن میتوان هم برای افزایش قیمت و هم برای کاهش قیمت معامله کرد. این بدان معناست که میتوان از بازار فارکس برای سودآوری در هر دو بازار صعودی و نزولی استفاده کرد.
برای سودآوری از بازار فارکس در بازار نزولی، میتوان از روشی به نام فروش کوتاه استفاده کرد. فروش کوتاه به معنای فروش یک دارایی با انتظار کاهش قیمت آن است. هنگامی که قیمت دارایی کاهش یافت، میتوان آن را با قیمت کمتری خریداری کرد و سود کسب کرد.
برای مثال، فرض کنید که قیمت یورو نسبت به دلار در حال کاهش است. شما معتقدید که قیمت یورو به کاهش خود ادامه خواهد داد. در این صورت، میتوانید از بازار فارکس برای فروش کوتاه یورو استفاده کنید. به این معنا که شما به بروکر خود دستور میدهید که یورو را به قیمت فعلی بفروشد، حتی اگر آن را نداشته باشید. هنگامی که قیمت یورو کاهش یافت، میتوانید آن را با قیمت کمتری خریداری کنید و سود کسب کنید.
ژورنال معاملاتی فارکس چیست؟
ژورنال معاملاتی در بازار فارکس بهعنوان یک روش دقیق برای ثبت جزئیات معاملات توسط تریدرها شناخته میشود. هر تریدر حرفهای برای کنترل احساسات خود و پیگیری معاملات، نیاز به داشتن یک ژورنال معاملاتی دقیق دارد. مشخص است که معاملاتی که بر اساس احساسات در بازار فارکس انجام میشوند، به نتایج مطلوب نخواهند رسید.
استیتمنت معاملاتی به دلیل اهمیت بسیار بالا، توانایی بهبود عملکرد آینده تریدر را بهبود میبخشد. ثبت و ضبط دقیق اطلاعات تجارب گذشته، به تریدر این امکان را میدهد که با بهرهگیری از تجربیات سابق، به بهترین نحو ممکن در معاملات عمل کند. از طریق بررسی معاملات گذشته و استفاده از تجربه کسبشده، توانایی حل مشکلات و بهبود عملکرد در معاملات آینده افزایش مییابد و این اقدام باعث پیشرفت چشمگیر معاملهگر میشود.
کارنامه معاملاتی به تریدر اطلاعاتی درباره معاملات گذشته ارائه میدهد، ازجمله نوع معاملات، میزان سود و زیان، میزان ریسک پذیرفتهشده، و چگونگی مدیریت مواقعت در طول زمان. این کارنامه حتی اطلاعاتی درباره تراز تمرکز بر روی جفتهای ارزی مختلف و میزان معاملات روی هر جفت ارز را نیز در اختیار تریدر قرار میدهد.
آموزش اصولی فارکس
آموزش فارکس شامل یک درک جامع از بازار ارز است که با مفاهیم اساسی مانند جفت ارز، نرخ ارز و نوسانات بازار شروع میشود و از طریق تکنیک های تحلیل تکنیکی و بنیادی برای پیش بینی حرکت قیمتها پیشرفت میکند. با پیشرفت معاملهگران، آنها به استراتژیهای مدیریت ریسک، رویکردهای معاملاتی متنوع، الگوهای نمودار و شاخصهایی برای تصمیمگیری در معاملات میپردازند. نقطه اوج شامل تسلط بر کنترل احساسی و عوامل کلان اقتصادی است که در نهایت منجر به توسعه یک برنامه معاملاتی با ساختار مناسب برای مشارکت مداوم و آگاهانه در قلمرو معاملات فارکس میشود که در ادامه مرحله به مرحله به این موارد میپردازیم.
در مرحله اول معاملهگر باید مفاهیم مهم و پایه در بازار را آموزش دیده باشد که در ادامه به این مفاهیم اشاره میکنیم.
مفاهیم پایه در فارکس
حال به منظور آشنایی بیشتر با بازار فارکس و پیش از شروع فعالیت در این بازار، ابتدا بایستی با مفاهیم اولیه و پایه در فارکس آشنا شده تا در ادامه بتوانیم به بررسی سایر مسائل و نکات پیرامون این بازار و سوال مطرح شده یعنی فارکس چیست، بپردازیم.
جفت ارزها
به دو ارز متفاوت که در کنار یکدیگر قرار میگیرند که تا ارزش انها نسبت به هم ارزیابی شود، جفت ارز (Currency Pairs) گفته میشود.
بهعنوان مثال، در جفت ارز EUR/USD، یورو ارز پایه و دلار آمریکا ارز مظنه است. این بدان معنی است که 1 یورو معادل 1.13 دلار آمریکا (از 10 آگوست 2023) است.
جفت ارزها در فارکس به سه نوع اصلی، فرعی و غیرمعمول تقسیم میشوند.
نحوه خواندن نمادها در بازار فارکس
نماد ارز هر کشور همیشه با سه حرف نشان داده میشود. در سال 1973، اداره بینالمللی استانداردسازی (ISO) این کدهای سهحرفی که ما امروزه از آنها استفاده میکنیم را به وجود آورد. دو حرف اول نشانگر نام کشور و حرف سوم نمایانگر نام ارز آن کشور است (حرف سوم درواقع حرف اول نام ارز آن کشور است).
برای مثال نماد NZD را در نظر بگیرید. NZ نمایانگر کشور نیوزیلند (New Zealand) و حرف D به جای واژه دلار که ارز آن کشور است، استفاده میشود.
بروکر فارکس
مفهوم دیگری که در ادامه بیشتر آن را خواهید شنید، بروکر در فارکس میباشد. چنانچه با این واژه آشنایی ندارید، میتوان گفت بهطورکلی بروکرها در فارکس، در حکم بنگاههای معاملاتی در بازار سنتی میباشند. بهعبارتدیگر، بروکرهمچون بنگاه معاملاتی عمل کرده و شمارا به بازار جهانی متصل مینماید. لذا شما قادر خواهید بود تا سفارشهای خریدوفروش خود را از طریق بروکر در بازار فارکس انجام دهید.
طبیعتاً همانند بازارهای سنتی، در بازار فارکس نیز، پس از انجام معاملات، بروکر مبلغی را تحت عنوان کمیسیون از شما اخذ خواهد نمود که در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
اسپرد فارکس
همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، بروکرها درازای انجام دستورات معاملاتی، از شما مبلغی را تحت عنوان کمیسیون اخذ مینمایند. یکی از روشهای رایج اخذ کمیسیون در معاملات، اختلاف قیمت بین خریدوفروش ( Bid و Ask) هست.
از همین رو مفهوم اسپرد (Spread) در فارکس تعریف بسیار سادهای دارد و آن این است که اختلاف قیمت بین خرید و فروش را اسپرد میگویند. طبیعتا هر چه میزان اسپرد بیشتر باشد، به معنای پرداخت کمیسیون بیشتر به بروکر میباشد.
مارجین یا حاشیه (Margin) در فارکس
بهمنظور انجام معاملات در فارکس، بروکرها مبلغی را بهصورت وام در اختیار معاملهگران قرار داده تا آنها بتوانند حتی با حسابهای معاملاتی با مبالغ پایین نیز در این بازار فعالیت نمایند.
از همین رو، بروکر در ازای وام پرداختی خود، مبلغی از حساب معاملاتی را بهعنوان وجه ضمانت معامله، بلوکه کرده تا در صورت ضرر در معامله، ریسکی متوجه بروکر نگردد. به این امر، مارجین یا حاشیه در فارکس می گویند.
لوریج یا اهرم (Leverage) در فارکس
لوریج یا اهرم که بر اساس نسبت های گوناگونی بیان میگردد، عبارت است از امکان و قدرتی که توسط بروکر به فرد معاملهگر اعطا میشود تا به واسطه آن قادر باشد معاملاتی فراتر از حجم و دارایی موجود در حساب معاملاتی خود انجام دهد.
لذا درواقع این امر میتواند بهعنوان یک مزیت بزرگ برای بازار فارکس محسوب گردد که بهواسطه آن معاملهگر را قادر میسازد با سرمایهای اندک، سودهای هنگفتی ایجاد نماید. البته باید توجه داشت که در صورت عدم دانش کافی در بازار، این امر سبب شده تا ریسک بالایی حساب معاملاتی فرد را تهدید نماید.
پیپ و پیپت در بازار فارکس (Pip and Pipette)
برای تمامی معاملهگران بازار فارکس دانستن مفهوم پیت و پیپت الزامی است. پس تا زمانی که با این اصطلاحات به شکل کامل آشنا نشدهاید، بهتر است سمت معامله کردن در فارکس نروید چراکه بدون آگاهی از مفهوم این دو واژه، قادر به محاسبه میزان سود و ضرر خود نخواهید بود.
به واحد اندازه گیری برای بیان تغییر در نرخ تبادل میان یک جفت ارز، پیپ گفته میشود. این نرخ معمولا با 4 رقم اعشار نمایش داده میشود که آخرین رقم اعشار آن نمایانگر یک پیپ است و اگر نرخ تبادل با 5 رقم اعشار نمایش داده شود، آخرین رقم آن یک پیپت خواهد بود.
حجم معاملاتی یا لات (Lot) در فارکس
حجم معاملاتی یا لات در فارکس، همانطور که از نام آن پیداست، بیانگر میزان حجم ورود به معامله می باشد. در این راستا طبیعتا هر چه حجم معاملاتی بالاتر باشد، میزان سود و زیان معامله نیز به همان صورت افزایش خواهد یافت.
نوع معاملات: خرید و فروش (Long and Short)
دو نوع معامله در بازار فارکس وجود دارد:
- معاملات خرید (Long)
- معاملات فروش (Sell)
وقتی وارد موقعیت (Position) خرید میشوید بدین معناست که ارز پایه را میخرید و ارز متقابل را به فروش میرسانید و اگر ارزش ارز پایه افزایش پیدا کند معامله شما وارد سود میشود. وقتی وارد موقعیت فروش میشوید درواقع ارز پایه را فروخته و ارز متقابل را خریدهاید و اگر ارزش ارز پایه کاهش یابد، معامله شما وارد سود میشود.
حد سود (Take Profit) در بازار فارکس
آیا میدانید حد سود در بازار فارکس چیست؟ زمانی که وارد یک معامله در فارکس میشویم و قیمت هم در مسیر دلخواه ما شروع به حرکت میکند باید نقطهای را برای خروج از معامله با سود در نظر بگیریم چون قطعاً قیمت برای همیشه در مسیر دلخواه ما جلو نمیرود. به نقطهای که در آنجا با سود از معامله خارج میشویم حد سود گفته میشود.
حد ضرر (Stop Loss) در فارکس
درست برعکس حد سود، مفهومی با نام حد ضرر در فارکس وجود دارد. زمانی که در فارکس وارد یک معامله میشوید اما قیمت برخلاف جهت دلخواه شما حرکت میکند باید نقطهای را برای خروج انتخاب کنید تا بتوانید با کمترین ضرر ممکن از معامله خارج شوید. به این نقطه حد ضرر گفته میشود.
وین ریت (Win Rate) در بازار فارکس
احتمالا عبارت «وین ریت» را زیاد شنیده اید اما آیا می دانید وین ریت در فارکس چیست؟ خیلی ساده میتوان گفت به درصد معاملات موفق یک تریدر در یک دوره زمانی خاص یا به هنگام استفاده از یک نوع استراتژی خاص گفته میشود. مثلاً شما ۱۰۰ معامله انجام دادهاید و ۷۰ تای آنها موفق بوده و به سود رسیده است، بنابراین در این مثال وین ریت شما ۷۰ درصد است.
بالانس (Balance) در بازار مالی فارکس چیست؟
در فارکس به موجودی حساب شما بالانس میگویند. اگر برای شروع معاملات ۱۰۰ دلار بهحساب بروکرتان واریز کنید، بالانس حساب شما ۱۰۰ دلار است. فرض کنید یک پوزیشن لانگ بازکردهاید که بهاندازه ۱۰ دلار در سود است زمانی که این پوزیشن را ببندید بالانس حساب شما به ۱۱۰ دلار تغییر میکند.
همانطور که اشاره کردیم، فارکس بازاری است که مکان مشخصی برای آن وجود ندارد و افراد در سراسر دنیا میتوانند بهراحتی با استفاده از اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. این دسترسی حتی برای کسانی که در ایران زندگی میکنند بهراحتی فراهمشده است.
نرخ تبادل در بازار فارکس (Exchange Rate)
نرخ تبادل در بازار فارکس به مقدار ارزی گفته میشود که میتوان با آنیک واحد از ارز دیگری را خریداری کرد. فرض کنید یک کمپانی آمریکایی نیاز داشته باشد محصولاتی را از اروپا خریداری کند. اگر نرخ تبادلی وجود نداشته باشد این معاملات چگونه باید انجام شوند؟
با آگاهی از نرخ تبادل میان جفت ارزها در هرلحظه این امکان هست که کشورهای مختلف بر اساس آن به دادوستد بپردازند. سعی میکنیم در ادامه با مثالی ساده این قضیه را بیشتر شرح دهیم.
EUR/USD با نرخ تبادل 1.2640 را در نظر بگیرید. این عدد چه معنایی میتواند داشته باشد؟
جواب سؤال ساده است. شما برای خرید یک یورو نیاز به 1.2640 دلار آمریکا دارید.
پس یکی از نقشهای مهم بازار فارکس، تعین این نرخهای تبادل میان جفت ارزهای مختلف است. کاربرد مهم نرخ تبادل بهجز مبادله کالا و دادوستد که در بالا به آن اشاره شد، تغییر در میزان آن است. معاملهگران حرفهای در بازار فارکس به دنبال همین تغییرات کوچک در نرخ تبادل هستند تا بهوسیله آن بتوانند سود مناسبی از این بازار کسب کنند.
نحوه خرید و فروش جفت ارزها در بازار فارکس
برای موفقیت در بازار فارکس شما باید بتوانید پیشبینی کنید که ارزش کدام ارز در مقابل ارز دیگری بیشتر یا کمتر میشود.
حتماً شنیدهاید که عرضه و تقاضا قیمت یک دارایی یا یک جفت ارز را مشخص میکنند. اما این قیمت تحت تأثیر فاکتورهای اقتصادی بسیاری است که نرخ تبادل میان ارزها را بالا و پایین میکنند.
هر ارزی متعلق به یک کشور یا یک ناحیه خاص است. شما برای اینکه تشخیص دهید قیمت یک ارز در آینده نسبت به سایر ارزها ضعیفتر یا قویتر میشود، باید فاکتورهای مختلفی را بررسی کنید.
این فاکتورها شامل: میزان تولید، نرخ بهره، تجارت بینالمللی، نرخ بیکاری، نرخ تورم و… میشوند.
فرض کنید که نتیجه گرفتهاید ارزش دلار آمریکا نسبت به یورو تقویت خواهد شد. بنابراین در جفت ارز EUR/USD وارد معامله فروش میشوید. بهعبارتدیگر، شما یورو را فروخته و دلار خریداری کردهاید.
زمانی که ارزش دلار بالاتر رفت، شما معامله خود را خواهید بست و با بستن معامله درواقع وارد معامله خرید یورو و فروش دلار میشوید. دلاری که اکنون ارزش بالاتری نسبت به چند ماه گذشته پیداکرده است.
پس از آشنایی معاملهگر با مفاهیم مهم و پایه ای بازار فارکس معاملهگر باید انواع روش های تحلیلی بازار را آموزش ببیند تا بتواند به درستی روند آینده بازار را پیشبینی کند و در بازار فارکس سود کسب کند. این تحلیل ها شامل تحلیل تکنیکال و فاندامنتال است که در ادامه به توضیح کامل این دو روش تحلیلی میپردازیم.
تحلیل تکنیکال در فارکس
تحلیل تکنیکال در بازار فارکس، چارچوبی است که بهوسیله آن معاملهگران میتوانند تغییرات در حرکات قیمت را بررسی کنند. این نوع تحلیل سعی بر آن دارد که با بررسی تاریخچه و گذشتهی قیمت به مطالعه روند کنونی و پیشبینی قیمت در آینده دست یابد.
شاید این جمله به گوشتان خورده باشد؛ «تاریخ تکرار میشود». به نظر بسیاری از معاملهگرانی که از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند، همه اطلاعاتی که برای معامله کردن بدانها نیاز داریم در خود قیمت نهفته است. آنها با استفاده از الگوهای قیمتی که درگذشته بازار شکلگرفته و با تکیهبر اصل تکرار تاریخ، سعی در پیشبینی کردن مسیر احتمالی حرکت قیمت در آینده دارند.
احتمالاً واژه نمودار (Chart) را هم زیاد شنیدهاید. اطلاعاتی که از گذشته قیمت به دست میآید باید به شکل تصویری درآورده شود تا تجزیهوتحلیل آنها بهآسانی صورت بگیرد.
در این مبحث، الگوهای قیمتی و اندیکاتورهای زیادی وجود دارند که هرروز به تعداد معاملهگرانی که از این ابزارها برای تحلیل تکنیکال در فارکس استفاده میکنند، افزوده میشود که این خود دلیلی است برای اعتبار بخشیدن بیشتر به این الگوها.
تا اینجا با مفهوم تحلیل تکنیکال در بازار فارکس آشنا شدید. در ادامه شمارا با مفاهیم مهم و کلیدی در تحلیل تکنیکال آشنا خواهیم کرد.
انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال بازار فارکس
همانطور که پیشتر گفتیم، اطلاعات مربوط به قیمت با نمودارها (چارتها) نشان داده میشود. این نمودارها درواقع اطلاعات مربوط به قیمت را در یک دوره زمانی مشخص نمایش میدهند که خود به چند دسته تقسیم میشوند:
- نمودار خطی: این نمودار ساده ترین نوع نمودار است و قیمت را در طول زمان نشان میدهد.
- نمودار میله ای: این نمودار علاوه بر قیمت، حجم معاملات را نیز نشان میدهد.
- نمودار شمعی ژاپنی: این نمودار محبوب ترین نوع نمودار در تحلیل تکنیکال فارکس است و قیمت را به صورت شمع نشان میدهد.
مفهوم حمایت و مقاومت (Support and Resistance) در فارکس
- حمایت: قیمتی است که قیمت تمایل دارد در آن سطح بالا رود.
- مقاومت: قیمتی است که قیمت تمایل دارد در آن سطح پایین بیاید.
خطوط روند (Trend Lines) در تحلیل تکنیکال بازار فارکس
- خط روند یک خط مستقیم است که قله ها و دره های قیمت را به هم متصل میکند.
- خطوط روند می توانند برای شناسایی روندهای قیمت و پیش بینی حرکت قیمت استفاده شوند.
کانال ها (Channels) در تحلیل تکنیکال بازار فارکس
- کانال یک محدوده قیمت است که قیمت تمایل دارد در آن محدوده نوسان کند.
- کانال ها می توانند برای شناسایی روندهای قیمت و پیش بینی حرکت قیمت استفاده شوند.
الگوهای شمعی ژاپنی (Japanese Candlestick Patterns) در تحلیل تکنیکال بازار فارکس
الگوهای شمعی ژاپنی الگوهای قیمتی هستند که می توانند برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات استفاده شوند.
برخی از الگوهای شمعی ژاپنی محبوب عبارتند از:
- چکش
- ستاره دنباله دار
- سه شمع صعودی (سرباز سفید)
- سه شمع نزولی (سه کلاغ سیاه)
- الگوهای کلاسیک قیمتی(Classic Chart Patterns) مهم در تحلیل بازار فارکس
الگوهای کلاسیک قیمتی الگوهای قیمتی هستند که می توانند برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات استفاده شوند.
برخی از الگوهای کلاسیک قیمتی محبوب عبارتند از:
- سر و شانه ها
- مثلث
- مستطیل
- سقف دوقلو
- کف دوقلو
- سقف سه قلو
- کف سه قلو
- گوه یا کنج
اندیکاتورها در بازار فارکس
اندیکاتورها ابزارهایی هستند که می توانند برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات و پیش بینی حرکت قیمت استفاده شوند.
برخی از اندیکاتورهای محبوب عبارتند از:
- میانگین متحرک
- شاخص مکدی
- شاخص RSI
- شاخص Stochastic
امواج الیوت و نقش آن در تحلیل تکنیکال بازار فارکس
امواج الیوت یک نظریه قیمت گذاری است که میتواند برای شناسایی روندهای قیمت و پیش بینی حرکت قیمت استفاده شود.
امواج الیوت بر این فرض استوار است که قیمت حرکت میکند در موج های بزرگ که از موج های کوچکتر تشکیل شده اند.
الگوهای هارمونیک در فارکس
الگوهای هارمونیک یکی دیگر از روشهای تحلیل تکنیکال در بازار فارکس هستند. ایده اصلی این الگوها بر اساس شکلهای هندسی است که در نمودارهای قیمت شکل میگیرند.
پرایس اکشن در فارکس
پرایس اکشن یک روش تحلیل تکنیکال است که بر مطالعه حرکات تاریخی قیمت برای پیشبینی حرکات آتی قیمت تمرکز دارد. معاملهگران پرایس اکشن بر این باورند که تمام اطلاعاتی که برای تصمیمگیری معاملاتی لازم است در نمودار قیمت موجود است و معمولا در این سبک کمتر ازاندیکاتور یا اسیلاتور استفاده میشود و تمرکز معاملهگر بیشتر بر روی الگوهایی است که در نمودار قیمت می بیند.
تحلیل فاندامنتال (بنیادی) در فارکس
برای موفقیت در بازار فارکس علاوه بر تسلط به تحلیل تکنیکال نیاز است که از دانش کافی در مورد تحلیل بنیادی یا فاندامنتال برخوردار باشیم. تحلیل فاندامنتال به بررسی و مطالعه اقتصاد یک کشور برای پیشبینی نرخ ارز آن در آینده میپردازد.
فاکتورهای زیادی در این بررسی وجود دارند که مهمترین آنها شامل نرخ بیکاری، میزان تورم و نرخ بهره هست. میتوان به این نتیجه رسید که هر چه اقتصاد یک کشور بهتر باشد، ارز رایج آن کشور ارزش بیشتری خواهد داشت. بنابراین معاملهگران بسیاری در بازار فارکس با استفاده از تحلیل فاندامنتال به بررسی وضعیت اقتصادی کشورها میپردازند تا بتوانند بر این اساس معاملات موفقتری در بازار جهانی فارکس داشته باشند.
نرخ بیکاری: درصدی از نیروی کار بیکار است. با تقسیم تعداد افراد بیکار بر تعداد کل افراد نیروی کار محاسبه میشود. نرخ پایین بیکاری به طور کلی برای اقتصاد خوب در نظر گرفته میشود، زیرا به این معنی است که افراد بیشتری وجود دارند که می توانند کار پیدا کنند. با این حال، نرخ پایین بیکاری نیز میتواند منجر به تورم شود، زیرا مشاغل ممکن است قیمت ها را برای جذب کارگران بیشتر افزایش دهند.
نرخ بهره: هزینه قرض گرفتن پول است. توسط بانک های مرکزی، مانند فدرال رزرو در ایالات متحده تنظیم شده است. نرخ بهره پایین میتواند مردم را به قرض گرفتن پول و خرج کردن آن تشویق کند که میتواند رشد اقتصادی را تقویت کند. با این حال، نرخ بهره پایین نیز میتواند منجر به تورم شود، زیرا وام گرفتن و سرمایه گذاری را برای مشاغل ارزان تر میکند.
نرخ تورم: نرخی است که قیمت ها در آن افزایش می یابد. با مقایسه قیمت کالاها و خدمات در طول زمان اندازه گیری میشود. نرخ تورم بالا میتواند قدرت خرید درآمد مردم را کاهش دهد و برنامه ریزی برای آینده را برای کسب و کارها دشوار کند. با این حال، نرخ تورم پایین میتواند منجر به رکود شود، زیرا کسب و کارها در صورتی که انتظار افزایش قیمت ها را نداشته باشند، ممکن است تمایلی به سرمایه گذاری نداشته باشند.
برای یادگیری حرفه ای فارکس میتوانید از آموزش های رایگان مجموعه آموزشی آرمین نصیری استفاده کنید:
قدم اول را برای حرفه ای شدن بردارید
دیدگاهتان را بنویسید